Babić Templar

shutterstock_363599894

“U 12. st. putovalo se kroz Dalmaciju u Svetu Zemlju. Hodočasnike su na tom dugom putu čuvali templari, vitezovi posvećeni vjeri, koji su u Pirovcu imali utvrdu i odmorište za putnike. Templari su sa sobom donjeli znanje i tradiciju proizvodnje crnih vina jer predaja kaže da im je gustoća i punina njegove boje bila izravna veza sa Kristovom krvlju. Tijekom godina znanje o uzgoju loze i pravljenju vina ostavili su domaćim ljudima. Dandanas Babić koji se uzgaja u Pirovačkom vinogorju od potomaka težaka čiji su preci pomagali templarima, smatra se posebnom sortom i o njemu se govori ispod glasa i sa bogobojaznim pogledom u nebo. Da bi Babić postao vrhunsko vino, uz sav trud i idealne uvjete, potrebna je želja i vjera u istinske vrijednosti.”

Sorta crnog moćnog vina koja oduvijek karakterizira Dalmaciju, a posebno Šibensko-kninsku županiju koja obiluje suhom zemljom koja je babiću potrebna da pokaže svoju punu snagu. Karakteriziraju ga punoća, tamna rubin boja te miris na suho voće. Volumni udio alkohola iznosi 13-15%.

Kontaktirajte nas i saznajte cijenu našeg Babića Templara.

IMG_1123

IMG_1122

Naručite Babić Templar

Babić Templar nudimo ugostiteljima i specijaliziranim dućanima. Ispunite formu na sljedećem linku i saznajte kako naručiti Babić Templar.

Ispunite formu