5 razloga zašto bi svatko trebao popiti čašu vina na dan

SNIŽAVA RAZINU KOLESTEROLA

shutterstock_92897671

Visoka razina lošeg kolesterola u krvi može uzrokovati začepljenje krvnih žila, visoki tlak, i ono najopasnije – može dovesti do srčanog udara. Istraživanja su pokazala da čaša crnog vina na dan može znatno smanjiti razinu lošeg kolesterola zahvaljujući vlaknima iz grožđa. Smanjenje kolesterola je zapaženo ne samo kod zdravih osoba,već i kod osoba sa dugogodišnjim problemima sa razinom kolesterola.

REGULIRA ŠEĆERA U KRVI

shutterstock_408650602

Šećerna bolest je poremećaj tijekom kojeg se povećava razina glukoze u krvi. Resveratrol je polifenol koji se nalazi u vinu te dokazano može potaknuti izlučivanje inzulina iz gušterače te pojačati osjetljivost tijela na inzuilin. On tada djeluje kao transporter koji omogućava prijenos glukoze iz krvi u tjelesne stanice te tamo započinje pretvorba glukoze u energiju.

JAČA IMUNITET

shutterstock_99864833

Resveratrol iz vina ima više djelovanja. Osim što potiče izlučivanje inzulina, također može djelovati i kao vrlo učinkovit antioksidans. Antioksidanski su tvari koje štite stanice od oksidacijskog djelovanja slobodnih radikala koji svakodnevno nastaju  u oragnizmu. Na taj način antioksidansi jačaju imunitet, usporavaju starenje, smanjuju razinu kolesterola u krvi te još mnogo toga.

SPRJEČAVA NASTANAK RAKA

shutterstock_352194722

Još uvijek nismo spomenuli sve blagodati polifenola resveratrola iz crnog vina. Uz sve navedeno, on ima i ulogu u sprječavanju nastanka karcinoma. Znanstveno je dokazano da resveratrol sprječava širenje stanica raka što je ključno u suzbijanju karcinoma. Zato, neka Vam uđe u naviku svaki dan nakon ručka popiti čašu dobrog crnog vina.

POTIČE MRŠAVLJENJE

shutterstock_267552617

Piceatanol je organski spoj koji tijelo proizvodi usljed absorpcije antioksidansa resveratrola. Ako u tijelu ima piceatanola proizvodnja masnih stanica se inhinira što je ključno za uspješno mršavljenje i sprječavanje sve učestalije pretilosti. Znanstvenici vjeruju da ovo nije jedina dobrobit piceatanola za tijelo, tako vjerujemo da ovo nisu ni približno sve prednosti konzumacije vina.

Naruči vino

Naša vina nudimo za privatne potrebe, ugostiteljima i specijaliziranim dućanima. Ispuni formu na sljedećem linku i pošalji narudžbu.

NARUČI